Snart bär det av...

Snart bär det av till Turkiet.
Sjukt mycket att göra denna vecka. Blä.. stort virrvarr i mitt huvud. Men nu ska jag först fokusera på syrrans student. Få ihop allting till den med allt vad det innebär. Bakning hela tisdagen.

SEN, ska jag fokusera på resan. Reser iväg lördag den 4. Mycket inför det med. Men en sak i taget!

Hörs av senare när hjärnan landat lite...

Bakat en tårta..

Idag på eftermiddagen provade jag en ny tårtvariant! Ja lovar ska skriva lite mer utförligt med bild och grejer snart.. hinner inte nu. Gubben ropar (över våra 42 kvadratmeter :P) att det är mat.

Ses senare gott folk. Mycket att göra denna helg. Kan berätta mer också nästa inlägg.

Snart bakning ;)

Har beställt fler grejer från kakburken till bakningen av Jasmines tårtor! Hoppas hoppas att jag hinner få hem det till tisdagen när jag ska baka!

För övrigt så är jag fortfarande sjuk och dålig i halsen.. Så inne på andra veckan utan träning nu :( BLÄ!!

Så kvällarna fylls istället av softtid, plugg och TV. Vill bli frisk nu!

Lön igår så idag är räkningarna betalda. Ni andra? Färdiga redan eller är ni med i Lyxfällan nästa säsong? :P

Hej så länge!

Tårtor 3

Sedan fyllde ju som sagt mamma år. Då blev det två tårtor. Hon samlar ju lite och tycker om hattar. (Keramikhattar) Så kolla in denna ;) Också första gången. Hann inte provbaka utseendet. Men rätt sött ;)







Nästa gång jag gör denna ska jag göra den högre. Lägga på ett lager till. Vanlig enkel fyllning. Drottningsylt och vaniljsås. Sedan är det faktiskt färgad marsipan.


Den andra tårtan vart en frukttårta med massa frukt :) Mmm :) Jordgubbssylt och vaniljsås.



Snart dags igen med fler tårtor till studenten. Blir nog 3-4 stycken då tror jag. :)
Någon fler som vill ha tårta? :P


Tårtor 2

Här kommer lite bilder på studenttårtan. Chokladbotten med vaniljsås och jordgubbssylt mellan. Överdrag i form av så kallad sockerpasta.







I sin helhet kommer den se ut ungefär så här. Lite småjusteringar bara. (Typ den blå/gula lilla grejen där i fram ja..) Är lite osäker på innehållet. Kanske blir det bara vanliga bottnar och sylt + vaniljsås. Sedan marsipan istället för sockerpasta. Är lite skeptisk till den. Smakar lite ovant. Men i sin helhet.
Det blir i alla fall detta utseende och sedan frukttårtor också till studenten.

Första gången jag pysslade med sockerpasta. Av märket Ballina. Helt OK men lite underligt när man inte är van. Förvånadsvärt "lätt" att kavla ut och lägga på.

Tårtor

Kan bara varna petiga bagare att det är inte hemgjorda bottnar tyvärr...

En frukttårta med "choklad-fluff"
(Grädde som man smällter ner valfri choklad och låter stå över natten, VIKTIGT annars funkar det inte, sedan vispar man som vanlig grädde.)





Så här fint ser fluffet ut när man vispat det.





Arlas jordgubbsgrädde på andra lagret.





Vanlig grädde på (blandat med lite lite jordgubbsgrädde som vart över).





Färdig. Inte denna frukt som ursprungligen gjorts med. Nu tog jag bara lite jag hade hemma, en spontan tårta helt enkelt ;)



Denna tårta bör stå över natten. Den vart mycket godare då! Och jag varnar. Ta inte för mycket av chokladfluffet. Även om du får kvar - kasta det. Lägg inte på mer. Det gjorde jag och då vart den alldeles för svajjig och det rann ut, vart även lite för mycket smak och sött.
Jag gjorde enligt ett recept på 3 dl grädde och ca 180-200g Marabou choklad. Men ska halvera grädden och lite mer än hälften av chokladen. Blir mycket äver om man bara ska ha på ett lager. Viktigt är att grädden inte kokar. Värm och smällt valfri choklad. Låt stå i kylskåp över natten och sedan vispa den dagen efter.

Lycka till. Kommer fler bilder!

Födelsedag

Imorgon fyller mamma år. Ska inte nämna hur mycket, men halvvägs till 100 i alla fall ;)
Så idag har jag bakat två tårtor. Får inte visa bild ännu för det är en överraskning. Längtar! Dom blev såå fina!! Hoppas dom smakar gott också! men lovar att visa senare...

Så i morgon söndag ska vi iväg och fira henne. Iväg med tårtor och allt. Trångt i bilen så syster ska med också.. Så upp tidigt imorgon och göra själva utseendet på den ena tårtan.

Nu ska jag pyssla med kort.. gonatt på er!

Tjooohooo...

Yes nu ser bloggen ut som den ska göra :D Ser ni den fina "rutan" högst upp som min käre sambo gjort :) Fint! Tack darling!

För övrigt... wiiie... EN kommentar. Tack Anna! Alltid något. Haha.
Bakat ikväll. Kommer bilder och info senare. Ska mecka ihop tårtan imorogn. Test på studenttårtan!

Nu blir det Efterlyst på TV.

Kommentarer??

Vart äääär alla läsare? Eller alla de få jag har... "Alla andra" får ju så många kommentare.. kan inte de som läser mina inlägg bara skriva en kommentar och säga hej eller vad som helst? ;) Så jag vet att ni finns där ute..

Hej och kram!

Ursäkta utseendet...

Håller på att göra om bloggen. Ska vara lite grejer upptill där ni troligtvis bara ser vitt just nu. men det är under projekt! Så häng kvar. Fixar det imorgon troligtvis!

Lite TV nu sen sova. Gonatt!

Lite info om hur det går

Just det, länge sedan jag skrev kanske om hur det går med vikten. Nu har Lars fått mig till att bara väga mig en gång i veckan. Bra såklart, man blir väl smått psykad om man väger sig varje dag som jag brukar..*host* Men men, så en gång i veckan (fredagar).

Och nu kan jag tala om att jag kommit upp i 5,2 kilos viktminskning! Nu har det ju gått omkring 10 veckor. Men jag är jättenöjd med det med. Det gick ganska fort i början men lite segare nu. Men det är förståeligt tycker jag, ja menar i snitt 0,5 kg/vecka är en bra och sund viktnedgång anser jag i alla fall. Så målet kommer jag absolut att nå (8,6 kg) :)


Annonser

Har suttit i stort sett hela dagen och lagt upp annonser på Tradera. :) Massa saker som vi vill bli av med. Nåhon som är intresserad? Finns bland annat en boxningssäck (Casall), porslin, Kinesisk te-servis, maaassor med böcker (främst häst-/ungdomsböcker), lliten byrå från IKEA med mera.
Långt ifrån klara. Kommer nog lägga upp lite bilder här sedan..

Nu blir det dusch och lite "lunch". Har haft så fullt upp att vi itne har ätit mer än en tårtbit under dagen :P Hihi.

Sedan ska vi åka till ICA Maxi för lite handling, har dessutom tvättid just nu. Skönt när allt bli undanröjt!

Frästen, igår ställde sig Lars(!) och bakade bröd! Jösses, kors i taket! Gott. Ni ska få se lite bilder på det också någon dag. Han tyckte till och med det var roligt. Wow, har fått en bakkompis. Utan att jag behövde tjata eller ens be om det ;)

Hej så länge!

Tårtträning

Testat lite tårtbak idag. Gjorde min egen tårtbotten. Vart kanon. Sedan efter det så sket det sig lite. Skulle göra "fluff" som folk kallar det. Smällta ner vanlig mjölkchoklad i grädde på vattenbad. Sedan skulle detta stå i minst 5 timmar kallt eller gärna under natten. Men va fasen tänkte jag. Räcker det inte med att göra den kall och man har den över kallt vattenbad. Då blir den ju kall....? Hm. Nja, den var ju kall och så. Man ska alltså bara vispa detta sedan som vanlig grädde. Men jag började ana när jag börjat att detta inte blir bra. Tog såååådan lång tid. Till slut gav jag upp. Den skar sig mer eller mindre, såg inte aptitlig ut alls. Helknasig rent ut sagt. Så det var bara att kasta. Får testa i vecka när jag har mer tid på mig. Skulle nämligen lämna iväg halva tårtan till min syster som skulle hem och skaka. Eftersom det är till studenten så måste hon ju få bestämma..

Så som sagt det ena lagret skulle ju då var med chokladfluff. Men det blev i stället chokladmousse, färdig på pulver som jag köpt för att testa. Andra lagret var samma mousse fast med jordgubbssmak. Dom var väl ok. Bättre smak när den var i hela tårtan än när man smakade av i alla fall. Men annars lite "fake" smak.. Inget jag skulle rekommendera kanske.

Nästa gång när jag gör den på riktigt så blir det att prova (prova i förväg först såklart) chokladfluffet på riktigt vis och sedan Arlas jordgubbsgrädde för den vet jag är god!

På detta är det grädde och massa frukt :)



En bild på mig själv för ovanlighetens skull :P Garnerar tårtan.




Tada! :) Jättenöjd måste jag säga!
Sedan efter detta ska jag bara vänta på att min beställda sockerpasta ska komma hem och sedan träna på studentmössetårtan ;)

Idag vart det lite rosa...

Idag garnerade jag muffinsen (böjning på detta?? Har googlat och fått fram denna böjning. Men plural, bestämd form, hm svår!) ROSA! :) Rosa med lite blommor på. Dom åkte med mamma och syster hem. Slapp vi äta upp dom också :P Haha. har även bakat lite tårta idag.. kommer upp om någon timme med bilder på den.





Söta va ;)

Var lite baksugen ;)

Denna helg ska jag som sagt baka lite tårtor inför studenten.. Men så ikväll blev jag så baksugen och sugen på något gott :) Så jag slängde ihop lite muffins. Kolla vad coola dom vart! Konstigt nog var det grahamsmjöl i dom. Lite udda recept tänkte jag men smakade gott!









MUMS! ;)


Baktagen

Igår kväll beställde jag hem lite grejer från bland annat kakburken och Tårtdecor. Nu ska här bakas tårtor. Provbakningar. Jag ska nämligen baka tårtor till syster när hon tar studenten den 1 juni. :)
Så nu har jag beställt sugarpaste och lite färger och pärlemo-kulor :)

Den ena tårtan ska se ut som en studentmössa hade jag tänkt. Den andra har jag inte bestämt ännu. Något som inte har marsipan/sugarpaste. Alla gillar ju (otroligt nog) inte det.

Skoj skoj! Idag var jag till ICA Maxi och kollade in lite grejer. Lite mousser av olika slag osv. Ska nog dessutom baka en egen botten till tårtorna. Så får se vad det blir.
Någon annan som har tips på tårta nummer 2???
Tips uppskattas!




Har hört av Mirka att denna ska vara bra så hoppas det stämmer!
Så skriv gärna ett avtryck med tips!

Majbras

Vi har ju firat Valborg två år på Tallinn-kryssning. Då vi inte riktigt kände för det i år så vart det något annat. Tog en cykeltur till Enavallen och kollade på lite tal och brasa :) Sedan cycklade vi hem och åt god mat :) Helt ensamma. Lite udda kanske många tycker men det var skönt. Lämna hunden hemma och kolla på brasan en stund.
Just ja innan det, då var vi ute och sprang såklart ;)



God mat!

Detta åt vi i dagarna. Jättegott! Rökt lax med dillstuvad potatis (gjord på minimjölk), kokta morötter och lite sallad. Gott!!


Påsken i bilder...

Hej på er allihopa.

Lovade ju lite bilder på min smarriga tårta så here you are ;)



Chokladtårta som jag sedan delar i två delar. Chokladsmet mellan lagren och runt om hela tårtan.



Hög och fin :)



Den härliga smeten som består av choklad, smör och grädde ;)



Mmm :) Bedårande gott! Lite påsk-kycklignar på ;)

Vääääldigt mättande var den. Men god. Man ska helst äta den med grädde, då blir den lite lättare.
Återkommer snart med mer bilder.

Bilder...kommer..

Ja vet, har lovat bilder. Troligtvis under veckan! Ja lovar. Då ska ni få se min äckligt goda påsk-tårta :) Hihi. Sååååå god! Massa choklad! Men som sagt det kommer lite vackra påsk- och vårbilder.

Hej så länge!

Mofflardag....

Chips, lösgodis, dammsugare, marsipanägg med nougat i, coca-cola, choklad, mackor med skagenröra, rostat bröd med marmelad....



Jaaa... allt detta vore såååå jäävulskt gott alltså! Men nej då! Det tror ni väl inte om mig..? Eller vad tror ni? Mina kära (ca 2 st :/) läsare..? Nej dååå... självfallet har jag inte ätit detta idag..
Har faktiskt ätit lite onyttigare bröd med lite skagenröra på i helgen om jag ska vara ärlig.. Men jag är fruktansvärt sugen på att moffla i mig allt ovan. Va så enormt länge sen jag åt chips. En sådan enkel sak.

Imorgon, måndag har jag hållt på i 8 veckor. 5,1 kg var det nu till helgen :) Just nu står det lite still dock. Men jag ger inte upp. Fortsätt kämpa bara! Men jag känner mig enormt stolt i alla fall över ca 5 kg. Det känns i kläderna :)
Det betyder att det bara är ca 4 kg kvar. Ungefär. Så är mer än halvvägs nu.
Om det är någon som har ett litet extra tips på vägen så tar jag gärna emot det :)

Nu ska det göras lite mat och vikas tvätt.
Hej så länge!

RSS 2.0