Söndag...

Söndag och skitdag... Idag skulle det behövas en hel kladdkaka :P
Söndagsångest... Men en vecka semester till. Den kommer bestå av plugg och hundvakt. Inte illa. Har mycket framför mig nu. Vill spola förbi så jag blir av med det men ändå inte..

Hej på er!

Hemma...

Hej kära läsare!

Nu har jag kommit hem från en vecka i Turkiet :/ Ville verkligen inte åka hem! BLÄ!
Trött, försöker komma in i vanliga rytmen hemma igen. Inte för att det är särskilt stor tidsskillnad (+1 timme) så blir man trött. Inget mer sova middag i 2 timmar osv. Haha. Inget sovande vid poolen. Oj oj oj..

Nu ska jag sova. Får skriva mer en annan dag och visa lite bilder.
Gonatt!

Lite paus!

Nu blir det en liten paus på ca 1 vecka då jag åker på semester :) Wow det känns skönt! Man börjar bli nervös som tusan! Men imorgon smäller det, då åker vi.

Semester i 3 veckor, känns helt ofattbart men så underbart skönt. Lite semesterresa, hundvakt, lite lediga dagar hemma och så. Känns bra!

Så hej så länge gott folk! Hoppas ni har det bra på era semestrar.

Måndag idag då...

Gör inte ett dugg att det rengnar :P Faktistk! det kan gärna regna heeeela veckan, ja ska INTE klaga. Mohaha. Kommer i alla fall inte se regnet ;)

Idag ska vi göra massa ärenden...
Tjohej så länge!

Söndag och fint väder!

Idag blir det en låååång promenad igen :) Var ute på en ca 1 timme igår men då L fick så ont i benhinnorna eller något så blev det inte så lång. Men i dag ska han cyckla och jag gå. Så då blir det att förbränna lite :) Verkar som nån inflamation eller något, får se vad läkarna säger...

Igår hann man med två filmer :) Vart en sen kväll men fan så roliga dom var! :) Just go with it och No strigs attached.
Hann också med att vara en stund i skogen igår, plocka lite blåbär :) Vovven var med ute och han njöt i fulla drag :D Lycklig hund - lycklig matte :)

Idag ska det även tvättas och städas en hel del.
Tjinixen!

Check out my result! :)

Wow, I can almost not believe this! Now I'm going to show you my result of my training and endurance!

Start: 2011-03-07
Weight: 72,6

Chest:                                 90 cm
Waist:                                 89,5 cm
Hip:                                     106 cm
Upper arm:                         30 cm
Lower arm:                         24,5 cm
Thigh:                                 62 cm
Calves:                               40,5 cm
Neck:                                  34,5 cm
                                                                                                                                     

Now: 2011-07-16
Weight: 65,1                                              = -7,5 kg

Chest:                                 84 cm            = -6cm
Waist:                                 75 cm            = -14,5 cm
Hip:
                                     98 cm            = -8 cm
Upper arm:                         28 cm            = -2 cm
Lower arm:
                        24 cm             = -0,5 cm
Thigh:                                 56 cm            = -6 cm
Calves:
                               40 cm            = -0,5 cm
Neck:
                                  33 cm            = -1,5 cm


Now I only have 1,1 kg left to my first goal!! :)


Förfaskade regn men glad i alla fall :)

För nu är det seeeeeemeeester :) Wiiii! Hela TRE veckors semester! Fy fasiken va skönt! dom veckorna kommer dock fyllas snabbt.. haha.

Och regn kom det ju. Precis när jag skulle kliva ut ur bilen för att ta en prommenad med hunden då börjar det spöregna :/ BLÄ! Men som sagt det är semester och snart Turkiet så vem bryr sig :P

Städat och pysslat lite här i eftermiddag. Snart kommer L hem, då var tanken att vi skulle gå den långa prommenaden på 1½ timme. Hoppas vädret blir bättre bara. Men som man säger; det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.. Så sant så!

Imorgon ska jag äntligen äta en (kanske 2) mazariner :) Har ju bara druckit Gainomax till lunch och massa mindre mat + massa motion. Då det har hänt saker här det har det :) Men nu är det semester och jag har förtjänat en mazarin :) Ska mäta mig och väga på måndag. Får se vad resultatet blir ;) hihi.. snaaart vid mitt mål :D

Nej nu ska jag plocka lite mer tvätt och be till vädergudarna att sluta regna över oss!
Hej svejs!

Promenad

Vart på en timmes promenad.. känns sååå bra. Denna veckas resultat kommer bli bra ;) Ska redovisa resultat på måndag. Då ska jag väga och mäta :) WOW, SNART nere på mitt mål! Vänta ni bara!

Börjar ornda sig för mig inför hösten nu. Det är tajt men det kanske går... Ska till banken som sagt på fredag. Hoppas det går bra.

Nu ska jag duscha och äta lite matlåda sen ska vi ner på Harry Potter! Wow :D Spännande som satan! Undrar hur serien av böcker/filmer slutar...
Någon mer som ska se den?

Imorgon är sista träningen på kursen med Yanoz. Han har skött sig jääättebra. Var otroligt stolt över honom förra torsdagen. Får se om denna gång blir lika bra ;)

Nu blir det dusch, hej så länge!

Snart semester..

... vilket betyder att då kan man äta lite vad man vill :) Jag längtar efter mazariner.. haha. Udda önskan va? Men det vore gott. På semestern ska jag nog äta massa glass också! Gott!

Vad äter ni när ni känner att ni vill unna er något extra eller om det är något extra tillfälle av något slag??

Promenad

Som jag nämt på facebook så är det promenad-diet denna vecka! :) Maaaassa promenad och mindre mat. Gainomax till lunch. Nu ska det hända saker!

Bokat bord tänkte jag skriva, men bokat tis hos banken på fredag. Det blir bra det..
Snart är det semester också.. masa att ta i tu med och göra både inför och under semestern!

Nu ska jag dona lite hemma. Städa och förhoppningsvis promenad. Men vädret ser verkligen inte lovande ut :(

Ja hur ska detta lösa sig måntro...

Var verkligen ingen annan som hade något att dela med sig av??? :(
Kommer skriva i alla fall ett till inlägg angående spartips. Det är så förbaskat roligt om ja ska vara ärlig.. haha.

Hoppas på få svar från banken snart så ja kan få till ett möte, får vi se hur det blir.

Denna vecka är knökfull. Extremkur me "bantningen" denna vecka! Hoppas på att gå ner ca 1-1,5 kilo denna vecka. Långa promenader varje dag. Vart riktigt duktig sista dagarna jag och L. Gått promenad på ca 1 timme fler dagar nu. Så promenad och Gainomax till lunch. Cesarsallad till middag. Mums! Så nu ska vii se vad som händer ;)
Sedan är det tvättid, hundträning, förberedelser inför semester, söka jobb, ringa olika myndigheter osv...

Nu ska vi rasta hunden och sen sova. Ska fan sova tidigt idag! Man får inte särskilt bra av att alltid sova 6 timmar. Måste få lite mer sömn!

Gonatt!

Här kommer lite tips...

Som jag utlovade, här kommer nästa inlägg i samma tankegång..

Spartips då. Spartips finns det en hel uppsjö av! Här kommer lite samlade tankar från mig. Kom gärna med egna finurligheter! (Utan inbördes ordning)

- Säg upp alla onödiga grejer. Så som extra paketet med TV-kanaler. Till exempel under sommaren. Finns det ens något att kolla på? Utnyttjar du verkligen alla kanaler?

- Ordna räkningarna på autogiro eller elektronisk faktura. Då kan man slippa omkring 25 kr i pappersfakturaavgift!

- Storhandla mat, köp storpack av till exempel köttfärs. Bara att dela och stoppa i frysen. Använd sedan i matväg det ni har hemma. Det blir så lätt att man bara köper och köper sen får man kanske kasta för att man inte hann använda upp det. Oftast har du jättemycket hemma redan! Rota i skåpen!
Handla på billiga ställen. Tänk dock på om det kostar extra att åka dit. I Enköping till exempel finns både Willys, ICA Maxi och Ö&B i samma område så det blir ingen omväg. Du kan spara mycket på att handla exakt samma sak på Ö&B jämfört med ICA till exempel Tänk även på vilken affär handlar du på? Jämför! Jämför även reklambladen som kommer hem varje vecka. Köp det som är billigt just den veckan.
Sen kan jag ju bara tipsa om
Ullared också ;) Men som sagt blir det en jätteomväg så kanske man inte spar så mycket på det. men har man vägarna förbi eller bor där så great!

- Måste jag har märkesvaror av vissa grejer? Tjejer, måste man ha OB-tamponger? Eller räcker det med Euroshopper eller allt vad dom nu heter? OB kostar omkring 25:- medan billigare märken kostar ca 12:-. Kanske inte nödvändigt...
Eller till exempel tvål osv. Ja menar ska man eller måste man skära in så tänk på VAD ni köper. Kanske inte behöver köpa schampo hos frissan när jag kan köpa Elvital som är minst lika bra på ICA/Ö&B?? Men det är kanske en övervägning också. Det måste ju fungera för en själv och ens kropp såklart!

- Har du frukost på jobbet som vissa stora företag har så ät där! Toppen, matkontot blir lite mindre ;)

- Se över dina abonemang och avtal. Pratar du med banken och kan deala med kortavgifter osv kan någon krona sänkas. Kanske kan byta abonemang på mobilen? Dina försäkringar?

- Återigen handling, köp grejer på REA. Men se upp! Köp inte på REA bara för att det är REA. Köp det du behöver där och inte bara för att. Utgående säsongsgrjer osv.

- Sälj saker och tjäna pengar. Tror vi alla har massor me saker som bara står. Hur många har inte proppfulla förråd??? Jag har ett i alla fall! Sätt ut vissa grejer på
Blocket, Tradera osv. Sätta upp lappar på matbutiker kan man också göra.

- Extrajobb! Dom är toppen! Har du tid över eller pluggar osv så sök ett extrajobb. Jobba kvällar och helger. Allt ifrån matbutiker, städning, stabbmatställen sov.

Det var allt för idag. Kommer nog komma med fler klurigheter. Blir så mycket att skriva allt i ett. Har nämligen såå många idéer.

Hej så länge!

Har ni någon gång kännt bara sååå hopplöst...?

Nu är det inte så att mitt liv känns helt värdelöst.. men nästan i alla fall. Och då pratar jag om den ekonomiska vinklingen.. annars är det inte någon större fara.. lång historia som jag nu ska försöka förklara och ge mina tips och råd. Hm *funderar* Ja kanske ska bli ekonom eller så? :P haha.

Men en sådan där period när man bara känner att pengasidan är heeelt hopplöst. När du känner paniken kommer krypande och du inte har någon fast plan för framtiden... har ni kännt så någon gång? Att ni känner att mattan bara dras undan fötterna..? Ni trodde att allt var såå perfekt och så noga uträknat..? Så känner i alla fall jag nu.

Allt är i botten. Trodde att jag hade en perfekt buffert som man borde ha. Just kommit upp i det beloppet då jag skulle flytta över dessa pengar till ett mer låst konto och sedan "börja om" och börja spara på en ny hög. Jag hade höjt min amortering ganska rejält för att beta av lånet på lägenheten. Mycket runt omkring mig var betalt osv. Vi planerade att lägga om golv och lister för att sedan göra en värdering av lägenheten. Kanske hade värdet ökat. Det skulle spara sparas...
Resan till Turkiet är betalt och vi skulle njuta av en skön semester som infaller om en vecka...
För ja menar, klart man ska njuta om allt är bra, man har inkomst och boende osv. Eller hur?!

SEN! Sen kom smällen! Smällen som ingen anade... Vi har just tagit oss igenom en smäll av arbetslöshet. L har äntligen ett jobb :) YES! Vi trodde som sagt att nu var allt ordnat.. Men nej, då kom en smäll till av samma sak. Men nu min tur...
Behöver inte gå in på mer detaljer än att nu är det kört. No money... Får leva på luft och vatten resten av året. För så allvarligt är det faktistk, om jag inte hittar en lösning... Obetald semester osv framför mig, vilket gör att det blir inte mycket pengar kvar där dom veckorna är dragna... Vilket jag trodde skulle ordna sig eftersom jag skulle fortsätta jobba sen..

Så nu sitter jag här helt tom i huvudet och har just insett att det kommer inte ett öre i september. Shit! Däär rök just alla mina sparade pengar. För tror mig det kostar att leva. Och då pratar jag inte om överkonsumtion. Då pratar jag om vanliga saker som avgift till förening, lån, bil, bensin, hund, mat, försäkringar osv. Sådant som MÅSTE betalas..

Får avsluta detta långa inlägg nu med att säga att det kommer ett till inlägg med mina tips och idéer. Kanske kan vi utbyta några idéer med varandra kära vänner!

Ja och tiden springer iväg som vanligt..

Och ännu mindre tid för bloggen :/ Ajaj!

Nu verkar äntligen sommaren kommit till Sverige också :) Sköönt! Men lite för klibbig och varm/stillastående luft. Kunde fläktat lite eller så.

Hur ska man då hinna med ALLT i sommar.. Puh. Utlandssemester, hundvakt :), plugga, tentor, vila lite också kanske, hälsa på hästarna, träna hund osv. Känndes som det var myyycket mer. Men det kommer - ja lovar!

Ja detta patrask me Gatufestivalen.. My god! Jaja.. vi ska i alla fall ner till det lilla kvarstående tivolit och äta langos ikväll :) Mums! Med räkor såklart! Mumma!

Ja nej om man skulle klä sig lite kanske.. promenad ner till ån för langos :)

Hej så länge på er!

RSS 2.0