Tårtor
Kan bara varna petiga bagare att det är inte hemgjorda bottnar tyvärr...
En frukttårta med "choklad-fluff"
(Grädde som man smällter ner valfri choklad och låter stå över natten, VIKTIGT annars funkar det inte, sedan vispar man som vanlig grädde.)

Så här fint ser fluffet ut när man vispat det.

Arlas jordgubbsgrädde på andra lagret.

Vanlig grädde på (blandat med lite lite jordgubbsgrädde som vart över).

Färdig. Inte denna frukt som ursprungligen gjorts med. Nu tog jag bara lite jag hade hemma, en spontan tårta helt enkelt ;)

Denna tårta bör stå över natten. Den vart mycket godare då! Och jag varnar. Ta inte för mycket av chokladfluffet. Även om du får kvar - kasta det. Lägg inte på mer. Det gjorde jag och då vart den alldeles för svajjig och det rann ut, vart även lite för mycket smak och sött.
Jag gjorde enligt ett recept på 3 dl grädde och ca 180-200g Marabou choklad. Men ska halvera grädden och lite mer än hälften av chokladen. Blir mycket äver om man bara ska ha på ett lager. Viktigt är att grädden inte kokar. Värm och smällt valfri choklad. Låt stå i kylskåp över natten och sedan vispa den dagen efter.
Lycka till. Kommer fler bilder!
En frukttårta med "choklad-fluff"
(Grädde som man smällter ner valfri choklad och låter stå över natten, VIKTIGT annars funkar det inte, sedan vispar man som vanlig grädde.)

Så här fint ser fluffet ut när man vispat det.

Arlas jordgubbsgrädde på andra lagret.

Vanlig grädde på (blandat med lite lite jordgubbsgrädde som vart över).

Färdig. Inte denna frukt som ursprungligen gjorts med. Nu tog jag bara lite jag hade hemma, en spontan tårta helt enkelt ;)

Denna tårta bör stå över natten. Den vart mycket godare då! Och jag varnar. Ta inte för mycket av chokladfluffet. Även om du får kvar - kasta det. Lägg inte på mer. Det gjorde jag och då vart den alldeles för svajjig och det rann ut, vart även lite för mycket smak och sött.
Jag gjorde enligt ett recept på 3 dl grädde och ca 180-200g Marabou choklad. Men ska halvera grädden och lite mer än hälften av chokladen. Blir mycket äver om man bara ska ha på ett lager. Viktigt är att grädden inte kokar. Värm och smällt valfri choklad. Låt stå i kylskåp över natten och sedan vispa den dagen efter.
Lycka till. Kommer fler bilder!
Kommentarer
Trackback